November 2014

logo rt lubricants

 

 

 

 

 

Royal Trading introduceert RT Lubricants smeermiddelen

 

Royal Trading heeft de afgelopen jaren gerenommeerde smeermiddelen merken gert-lubricants-top-line-ll-iii-cet-5w30-5ldistribueerd.

Echter de Nederlandse smeermiddelen markt is, mede door de toename van het aantal smeermiddelen merken in een gestabiliseerde markt, onderhevig aan forse prijserosie. Gevestigde gerenommeerde smeermiddelen merken hanteren veelal een fors marketingbudget, waardoor kostprijzen van de producten automatisch stijgen.

 

Om succesvol te blijven in de smeermiddelen markt introduceert Royal Trading het merk RT Lubricants. Door de inkoop en marketing van smeermiddelen in eigen beheer te houden is Royal Trading met RT Lubricants in staat om aan de huidige marktvraag invulling te kunnen blijven geven.

 

Interesse? Laat het ons weten.

 Mei 2013

 

Royal Trading gaat samenwerkingsverband aan met Kemetyl Professional BVlogo kemetyl hr

Royal Trading, de Nederlandse importeur van de merken Xenum en RT Lubricants, verbreedt vanaf eind mei 2013 de distributie van Xenum additieven via Kemetyl Professional BV. Het uitgebalanceerde assortiment Xenum additieven is een welkome aanvulling van het Kemetyl International BV leverprogramma. Daarentegen biedt het wijde distributienetwerk van Kemetyl Professional BV Royal Trading de unieke mogelijkheid het merk Xenum op een professionele wijze aanzienlijk te verbreden in de markt.

 

Persbericht

 


 

Mei 2012

 

logo xenum lang

De markt van additieven is niet sinds gisteren. Op de markt worden vele goedkope massaproducten aangeboden. De huidige motortechniek vereist echter kwaliteitsproducten met een hogere betrouwbaarheid, lagere slijtage, betere prestaties en minder energieverbruik. Hoger rendement betekent belangrijke besparingen en minder technische storingen. XENUM heeft dat belangrijke voordeel. De Xenum producten beschikken over hoogwaardige ingrediënten,  die een kwaliteitsproduct onderscheidt van een massaproduct. De prijsstelling daarentegen is zeer competitatief.

CERFLON ®
Cerflon ® is een keramisch versterkt fluorpolymeer (PTFE), die wordt verkregen door Boornitride (BN), dat sterker en resistenter is, toe te voegen in de matrix van een fluorpolymeer (PTFE). Hierdoor wordt het fluorpolymeer vele malen resistenter dan gewone PTFE. De toevoeging van Cerflon ® aan smeermiddelen verbetert spectaculair de wrijvingsweerstand en slijtage.

Cerflon ® is een gepatenteerde technologie.

KERAMISCH COMPOSIET
keramisch composietKeramische deeltjes bestaande uit hexagonaal Boornitride (BN), gedispergeerd in synthetische  ester olie. De deeltjes zijn zeer klein (0,25 μ) en kunnen niet klonteren of uitgefilterd worden. Keramische composiet additieven zoals gebruikt in de VX500 of keramische oliën, vermindert de wrijving en slijtage spectaculair. Ook de temperatuurbestendigheid van dit smeermiddel is onovertroffen. Gebruik van deze technologie resulteert in een langere levensduur, lager energieverbruik en toename van het vermogen.

(Boornitride (BN) deeltjes 0,25 μ)

CARBON GRAFIET  
Carbon grafiet technologie een dispersie van colloïdale micro grafietdeeltjes in olie. Deze microscopische deeltjes zijn zeer klein (1μ) en bestaan ​​uit een eindeloos aantal koolstof (C) hexagonale kristallen. Deze glijden over elkaar met een zeer lage wrijvingscoëfficiënt. Carbon grafiet suspensies verminderen sterk de wrijving en dus slijtage, waardoor hun toepassing vaak economisch is. Zij kunnen onmogelijk klonteren en filters verstoppen dankzij hun unieke dispergietoestand.

carbon grafiet

Foto van carbon grafiet. Deze lagen hebben een zeer lage wrijvingscoëfficiënt en zijn bestand tegen hoge belastingen. Je kunt het vergelijken met een stapel kaarten.

MOX-G
MoX-G is een combinatie van carbon grafiet met MoS2 en Mo-Complex (vloeibare molybdeen) en ester oliën. De eigenschappen zijn zeer gelijkwaardig aan carbon grafiet, maar dankzij de polaire eigenschappen van de molybdeenstructuren biedt deze toevoeging een betere weerstand tegen hoge drukken en belastingen. Het voordeel is minder slijtage en lager energieverbruik. Zeer effectief in tandwiel- en kogellagertoepassingen..

De integratie van het Xenum assortiment is een welkome en noodzakelijke uitbreiding van ons leverprogramma om de kwaliteit te kunnen blijven bieden die de markt eist.

 

Nieuwsgierig. Klik op deze link om het Xenum assortiment direct te bekijken.

Het Royal Trading team

 

 
Xenum Diesel Multi Conditioner (250ml)
Xenum Diesel Multi Conditioner  (250ml)


Xenum XCF2
Xenum XCF2


Xenum Bio Clean
Xenum Bio Clean


Xenum X-Flush Diesel (5L)
Xenum X-Flush Diesel (5L)


Xenum D-Solve Foodpro
Xenum D-Solve Foodpro